Banklån

Det finns olika sorters banklån och jämför här Sveriges privatlån i topplistan.

I denna blogg tar vi upp information om och har en topplista för privatlån. Dessa lån är enkla billiga banklån. Ett bra tips när du ska ta ett nytt banklån och låna pengar är att anlita en låneförmedlare som hjälper dig att ta fram billiga lån helt gratis.

Här är en lista över de olika sorters banklån som finns för privatpersoner i Sverige

  • Privatlån, enkla banklån mellan 2.000-350.000 kronor, dessa lån är helt utan säkerhet.
  • Bolån, större lån för din bostad, du får låg ränta eftersom du har din bostad som säkerhet för banken.
  • SMS-lån kallas även för mobillån, snabblån och minilån. Dessa lån är korta små lån. Återbetalningstiden ligger mellan 30-90 dagar och lånen brukar max ligga på 10.000 kronor. Tänk på att dessa lån har mycket höga räntor, men totalkostnaden är låg eftersom det är kort återbetalningstid, dvs du måste betala tillbaka lånen snabbt.
  • Fordonslån, billån, båtlån etc är banklån där du kan låna med ditt fordon som säkerhet för banken. Banken vågar med denna säkerhet låna ut pengar eftersom de har ditt fordon som tillgång om du skulle få problem att betala tillbaka lånet, dvs banken kan sälja fordonet för att få lånet avbetalt.
  • Studielån är lån som du får när du studerar, dessa utbetalas av centrala studiestödsnämnden
  • Medlemslån är banklån som du kan få billigare om du är med i ett fackförbund, men alla banker har inte dessa banklån, så det är lite begränsat för vad du kan välja mellan.

Läs mer om allmänna fakta banklån på Wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>